Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

Frugter og grønt

Godt håndværk og stærk sol skaber råvarer i høj kvalitet.

Viljen til godt håndværk er den ene grund til, at frugter og grøntsager fra Sicilien er i særklasse. Men sicilianerne plejer at sige, at en anden vigtig ingrediens er solen.

Hvis man tør se på den sicilianske sol med det blotte øje, kan man genkende den røde sicilianske appelsin, som på Sicilien er mere end en citrusfrugt. Og sandt er det, at de sicilianske blodappelsiner er så fulde af saft og kraft, at de selv blandt kræsne italienske landsmænd længere nordpå anses for noget helt særligt.

En anden særlig delikatesse fra øens landbrug er de såkaldte pachino-tomater, som stammer fra byen af samme navn på den sydøstlige del af Sicilien. Markerne ligger tæt på havet, og det har givet disse tomater en særlig salt havaroma. I øvrigt dyrkes der på Sicilien hele 14 forskellige tomatsorter.

En ligeså vigtig afgrøde som tomaterne er olivenfrugten. De tusinder af olivenlunde på øen leverer råvarerne til en olie, som i de fleste tilfælde slår alt, hvad man har oplevet af madolier af banen. Den sicilianske olie er meget frugtrig i både lugt og smag. Man kan slet ikke lad være med bare at hælde ud på en tallerken og slubre den op med et lækkert stykke durumbrød.

Sidstnævnte bages med den særlige sicilianske, aromatiske durumhvede, som farver øen gul i juni og juli. Italiens kornkammer bliver Sicilien kaldt. Det er øen måske mindre i dag end tidligere, men kvaliteten fås næppe bedre, hvilket man kan forvisse sig om, når man besøger et af øens mange bagerier.

Derudover er Sicilien storleverandør af store, fuldmodne ferskner, mandler til den sicilianske marcipan-specialitet (og meget andet), saftdrivende kakifrugter samt lækre, salte kapers.

© 2006