Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

2007-11-19: Sicilianske vine er testfavoritter

Røde og hvide vine fra Sicilien har i dette efterår hørt til favoritterne i tests hos pressens førende vinanmeldere. I Berlingske Tidende var Nero d’Avola Siciliae fra Giordano tæt på topkarakter.

5 ud af seks stjerner fik denne vin, som på testtidspunktet blev solgt til 90 kroner for 2 flasker i Irma. Det gav en delt førsteplads i testen 27. oktober.

”... med mørke toner, sveske, tobak og varme, let brændt frugt”, lød kommentarerne fra de to vinanmeldere Søren Frank og Rolf Madsen.

Den særegne sicilien-rødvinsdrue nero d’avola var også ingrediensen i vinen 2006 Nero d’Avola fra Vigneti Zabu, der med fire ud af seks stjerner opnåede en delt fjerdeplads i testen i Berlingske Tidende 3. november. Denne vin sælges hos Sigurd Müller for 45 kroner pr. flaske.

”Her er varm blomme og sveskefrugt”, skriver anmelderne om Vigneti Zabus vin.

BT havde fat i 2005 Cabernet Merlot fra Zilumari. Her blev ikke givet karakterer, men trods en beskeden vejledende pris på 39,95 kroner (import: Amka Vin) fik vinen masser af roser.

”Smagen er behagelig tør, men samtidig blød og kraftig med en flot, tæt, moden bærfrugt af brombær og solbær,” skrev avisen malende, så man næsten kunne mærke smagen på sin tunge.

I Jyllands-Posten 17. oktober er vi tilbage ved nero d’avola-druen, men kombineret med en anden af Sydens druer, syrah. Vinen er fra Cusumano, fra 2006, og hedder Benuara Nero d’Avola Syrah. Vinen topper testen sammen med en Argentinsk konkurrent. De får begge fem ud af seks stjerner. Prisen for sicilianeren er 79,95 kroner hos Philipson Wine.

”Afrundet, stærk og letdrikkelig med fornem struktur”, lød det fra vinanmelder Niels Ehler.

Også Politiken havde i oktober kig på Sicilien. Her var det hvidvinen Pietramarina 2003 Benanti, en klassevin til 263 kroner hos Cappa Vin, der blev smagt på i forbindelse med en ”luksustest”. Vinen er skabt på den lokale carricanta-drue, og anmelderen er ikke i tvivl: her er en original vin med helt særlige kvaliteter, som endnu engang viser, at Sicilien ikke længere er lig med billig bulk-vin, tværtimod. Fire ud af seks luksusstjerner!

”... svinger mellem friske og tørrede blomster, frugter og krydderurter,” skriver Jørgen Mønsted Pedersen om hvidvinen fra Etnas skråninger.

© 2006