Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

2007-12-11: Sicilianske kager til Danmark

Nu kan du få sicilianske kager i Danmark - fløjet direkte ind fra den mediterrane ø. Den herboende sicilianer Maurizio Canfarotta har indgået en aftale med et velanset konditori i Palermo, hvor kagerne laves på gammeldags maner: i hånden.

Kagerne sælges herhjemme under navnet Miss Dolce til firmareceptioner, større fødselsdage, til bryllupper og konfirmationer. Sortimentet er bredt, men typisk siciliansk: blandt klassikerne er cassata, en traditionel, siciliansk kage på en blød kagebund vædet med for eksempel orangelikør og med lag af ricotta, kandiseret frugt og chokolade. Udenpå beklædt med marcipan.

Men Miss Dolce leverer naturligvis også den berømte cannolo, som består af sødet ricotta (blød fåreost) i en sprød, rørformet dej. Denne kage fås også som små fingerhapser, cannolicchio.

For at ramme receptionskunder leverer Miss Dolce i det hele taget en serie af små, mundrette ”hapser”, som er mini-kopier af portionskagerne, for eksempel citronkage og tiramisu. Eller mousse-bægre med bløde varianter af sicilianske kager. Disse spises på ægte siciliansk vis med ske i en eller to herlige mundfulde.

Se hele sortimentet på www.missdolce.dk. Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til Maurizio Canfarotta, Miss Dolce, tlf. 40 25 05 76. Mail: mc@missdolce.dk.

© 2006