Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

Opskrifter med en lang historie

Traditioner, erfaringer og udvikling gennem 3000 år plus islæt fra alle de ledende kulturer i hele middelhavsregionen.
Helt tilbage i 300-tallet før Kristus skrev grækeren Archestratos fra Gela fx sådan om den sicilianske mad: "Det man spiser på Sicilien, er dejligt og sundt. Det er præget af en del brød, fisk, salt, olivenolie og krydderier". Det er bestanddele, som stadig er vigtige, og som er blevet en del af kernen i den middelhavs-gastrononomi, som for en stor del simpelthen er udviklet netop i Siciliens kulturelle smeltedigel. På Sicilien finder man stadig den ægte vare. Og det er en uspoleret tradition med en stor rigdom af ganske særegne retter og anderledes udgaver af spiser, som vi troede, vi kendte i forvejen.
Her finder du nogle få eksempler. Og fremover vil opskrift-samlingen stille og roligt vokse.

Vil du have optimale resultater, skal du selvfølgelig bruge så mange autentiske, sicilianske råvarer som muligt - ganske enkelt fordi det traditionelle dyrkningshåndværk på små gårde plus al den ekstra sol og kraft fra øens særlige klima og vulkanske jord sætter sig tydeligt igennem på smagen: Du får mere duft, smag og styrke!

Arancine alla Carne
Aubergineruller - Involtini di Melanzane
Blæksprutter med fyld
Cannellini bønnesuppe med kikærtechips
Caponata Classica
Figner i balsamico og grappa
Fyldt okse-rullesteg (Farsumagru)
Fyldte dessertrør - Cannoli Siciliani
Macco af hestebønner med kæmperejer
Nero d´Avola braiserede hanekyllingelår
Oksesteg med appelsin og marsala
Panelle siciliane - kikærtechips
Pasta med siciliansk pesto fra Trapani
Roastbeef af tun - Tagliata di tonno
Røget laks med blodappelsin
Saltbagt fisk - Pesca al Sale di Trapani
Sfincione - siciliansk pizzabrød
Siciliansk kartoffelmos
Sicilianske frikadeller
Varm salat af peberfrugter



Det handler om stolthed, godt håndværk - og en solid portion livsnyderi. En siciliansk kok går op i sit værk med liv og sjæl. Og så er den sicilanske middelhavskost tilmed sund!



Enkelt, kraftfuldt og med Europas nok mest velsmagende og uspolerede råvarer. Det er ikke sært, at palermitanske Pino går glad til bords...

© 2006