Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

Fyldte dessertrør - Cannoli Siciliani

Fyldte Sicilianske rør
(Af Helle Tesio, dessert)

Ifølge legenden blev cannoli første gang tilberedt i et arabisk harem i Kalt en Nissa (i dag byen Caltanissetta i det indre Sicilien).?Overleveringen siger, at efter at have spist cannoli blev sheiken ganske særligt venlig over for haremmets kvinder, og derfor er det ikke så sært, at sicilianerne så omhyggeligt har bevaret denne gamle opskrift.
I dag er cannoli med deres lækre, frisk-søde smag et af de kendteste symboler på den sicilianske madkunst og spises ved festlige lejligheder. Sicilianerne medbringer også ofte cannoli som gave, når de skal glæde venner og bekendte. Der er en vældig konkurrence på øen om, hvem der laver de bedste. Man skal bruge nogle specielle cannolirør for at kunne koge dejen, så kagerne kan holde en flot rørfacon – de fås hos specialforhandlere af køkkentøj. Ellers må man droppe den traditionelle rørfacon og bare improvisere lidt med formen; de smager godt alligevel.


Opskrift til ca. 20 stk.

Rørene:
250 g mel
1 spsk sukker
1 spsk kakao
1 nip salt
40 g smør
1 spsk marsala
ca. 3/4 dl vand
1 æggehvide
olie til dybstegning

Ricottacremen:
500 g ricotta
100 g mørk chokolade af god kvalitet (gerne fra Modica)
50 g sukat eller kandiseret appelsinskal
150 g sukker
1 tsk vaniljesukker eller korn af en lille vanillestang
Små stykker kandiseret appelsinskal til pynt

Sådan gør du:
Rørene: Bland mel, sukker, kakao og salt og smulder smørret i. Saml dejen med vand og marsala og ælt, til den er smidig. Pak dejen ind i plastfolie og lad den hvile en time. Rul den derefter meget tyndt ud på et let melet bord, og stik cirkler på ca. 15 cm i diameter ud med en dejudskærer eller et glas. Træk forsigtigt hver cirkel til en oval, der rulles om fx et metalrør og ”lim” spidsen fast med pisket æggehvide. Rørene frituresteges i kogende olie. Skub forsigtigt de skrøbelige kagerør af og læg dem på fedtsugende papir, til de er kolde.

Cremen: Pres ricottaen igennem en finmasket trådsi. Hak chokoladen mellemfint og skær sukat eller appelsinskal i terninger. Rør sukker, vaniljesukker eller vanillekorn, chokolade og sukat i ricottaen.

Servering: Kom creme i en bagesprøjte uden mundstykke og fyld forsigtigt de sprøde rør, umiddelbart inden de skal serveres. Pynt med stykker af kandiseret appelsinskal i hver ende.

© 2006