En helt enkel og historisk ret, man finder overalt i den smukke, vestlige Trapaniprovins, der er et af Siciliens mest uberørte områder. Opskriften er en rigtigt god måde at bevare fiskens aroma på. Man behøver ikke at være bekymret over, at den bliver for salt.?Saltet skal naturligvis helst være det ægte sicilianske fra Trapani – håndhøstet og soltørret Middelhavssalt af bedste smagskvalitet. Det fås bl.a. i grov form i Irma og en række andre supermarkeder – bl.a. under navnet ”Il Fornaio”.
Fisken: 1 stor fladfisk (ca.1½ kg og renset for indvolde) 2 kg fint salt 2 æggehvider 1 fed hvidløg 1 kvist timian
Citronette: 1 spsk citronsaft 3 spsk olivenolie Salt og hvid peber
Sådan gør du: Fisken: Rør saltet med æggehvider og evt. lidt vand, så det hænger sammen. Læg halvdelen af saltet i et ildfast fad.?Put hvidløg i skiver og timiankvisten inden i fisken, der lægges oven på saltet. Dæk fisken med resten af saltet?og klap det godt fast. Bag fisken i ovnen ved 200° i 20 minutter. Tag den ud af ovnen og lad den hvile i 5 minutter.?Åbn forsigtigt saltskallen med en kniv, den kan let fjernes. Løft fisken op og rens den for ben.
Citronetten: Pisk citronsaft, olie, salt og peber sammen.
Servering: Server fiskekødet med citronette og gerne nye kartofler til.