Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

Røget laks med blodappelsin

Af Helle Tesio
Hvis den nordiske og den sicilianske kultur mødtes, ja, så kunne resultatet være denne forret beriget med duftende appelsiner og pinjekerner.

Forret
4 personer

Laksen:
200 g røget laks i skiver
Skal og saft af en økologisk appelsin, helst blodappelsin
100 g rucola
100 g radicchio
2 spsk olivenolie
salt og peber

Pynt:
Både af en appelsin – uden skal og den hvide hinde
50 g letristede pinjekerner

Sådan gør du:
Laksen: Spred lakseskiverne på en tallerken. Riv skallen af appelsinen og pres saften ud af den. Fordel saft og skal over laksen og lad det marinere i 30 minutter. Skyl og slyng salaten og arranger den på et fad. Arranger laksestykkerne henover. Pisk en marinade af den resterende appelsinsaft, olivenolie, salt samt peber, og hæld den over salaten.

Servering: Pynt salaten med appelsinbåde og pinjekerner og server med brød.





© 2006