Af Helle Tesio Hvis den nordiske og den sicilianske kultur mødtes, ja, så kunne resultatet være denne forret beriget med duftende appelsiner og pinjekerner.
Forret 4 personer
Laksen: 200 g røget laks i skiver Skal og saft af en økologisk appelsin, helst blodappelsin 100 g rucola 100 g radicchio 2 spsk olivenolie salt og peber
Pynt: Både af en appelsin – uden skal og den hvide hinde 50 g letristede pinjekerner
Sådan gør du: Laksen: Spred lakseskiverne på en tallerken. Riv skallen af appelsinen og pres saften ud af den. Fordel saft og skal over laksen og lad det marinere i 30 minutter. Skyl og slyng salaten og arranger den på et fad. Arranger laksestykkerne henover. Pisk en marinade af den resterende appelsinsaft, olivenolie, salt samt peber, og hæld den over salaten.
Servering: Pynt salaten med appelsinbåde og pinjekerner og server med brød.