Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

Sicilianske frikadeller

Polpette Sfumate al Vino Bianco
Frikadeller braiseret med hvidvin og laurbær


Af Sandra Leigh Draznin

Hovedret
4 personer

Frikadellerne:
2-3 Skiver lyst brød uden skorpe
2 dl mælk
500 g hakket magert svine- og kalvekød
1 tsk havsalt
Friskkværnet peber
1 bdt forårsløg eller 2 løg
1 økologisk citron
15 g smør
2 spsk olivenolie
2 dl hvidvin
6 laurbærblade
salt og peber

Tilbehør:
Råstegte kartofler og fx Caponata (find den i indekset)

Sådan gør du:
Riv brødet i mindre stykker og læg det i mælken. Lad det trække 20 minutter og mos det let igennem med en gaffel. Rør kødet godt igennem med salt og peber og tilsæt brød og mælk. Rens forårsløgene og snit dem i tynde strimler. Hak derefter de hvide strimler fint (gem de grønne til senere) og rør dem i farsen sammen med fintreven citronskal. Form farsen til små frikadeller og brun dem i en stegegryde med smør og olivenolie. Tilsæt citronsaft, hvidvin og laurbærblade og lad frikadellerne simre, til de er gennemvarme, og væsken er kogt lidt ind - ca. otte minutter. Tag laurbærbladene op og tilsæt de fintsnittede toppe af forårsløgene.

Servering: Server frikadellerne rygende varme med det valgte tilbehør





© 2006