Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

Aubergineruller - Involtini di Melanzane

Aubergineruller

Af Helle Tesio

Forret eller tilbehør

Også en af de dejlige retter, du vil møde igen og igen på sicilianske restauranter – og i de private hjem. Oprindelig var det dog slet ikke en forret, men soloret. Den rummer en del af de karakteristiske sicilianske råvarer: Auberginer, rasp af durumhvede, ost fra Ragusa, god olivenolie, pinjekerner, rosiner, tomater osv. Den er også dejlig som tilbehør til fx en siciliansk frikadelle og lignende, men kan absolut sagtens nydes alene med et godt stykke brød.

4 personer

Auberginerne:
2 store auberginer
Ekstrajomfru-olivenolie
100 g rasp (eller brød kørt gennem en foodprocessor)
100 g revet ragusano (eller friskrevet parmesan)
1 spsk rosiner
1 spsk pinjekerner
1 spsk hakket bredbladet persille
1 fed knust hvidløg
Havsalt

Tomatsaucen:
1 dåse flåede tomater
Ekstrajomfru-olivenolie
Havsalt
100 g mozzarellaost
1 håndfuld frisk basilikum

Sådan gør du:
Auberginerne: Skær stilken af auberginerne og skyl og tør dem. Skær dem i 1 centimeter tykke skiver på langs. Dybsteg skiverne i varm olie.
Ellers brug dette alternativ: Læg skiverne på bagepapir på en bageplade, pensel dem med olivenolie på begge sider og bag dem i ovnen ved 180° til de er bløde. Bland imens rasp, revet ost, rosiner, pinjekerner, hakket persille, knust hvidløg og salt. Læg en skefuld af raspfyldet på hver aubergineskive og rul den sammen omkring fyldet. Læg auberginerullerne i et smurt ovnfast fad på en måde, så de ikke åbner sig.

Tomatsaucen: Kog de flåede tomater i ti minutter med salt og en spiseskefuld olivenolie. Skær mozzarellaen i terninger. Fordel tomaterne og mozzarellaosten over auberginerullerne. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 200° i 15 minutter.

Servering: Tag fadet ud og pynt med de friske basilikumblade.

© 2006