Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

Figner i balsamico og grappa

Fichi all’Aceto Balsamico

Af Fabio Donadoni

Dessert

4 personer

Råvarerne:
2 dl balsamico
20 g sukker
12 ikke for modne figner
1 spsk grappa
4 mynteblade

Sådan gør du:
Kog balsamicoen med sukkeret. Skær et kryds i toppen af fignerne, så man bagefter let kan pilles skrællen lidt ned. Når siruppen er varm, stilles fignerne i gryden med krydset opad. Kog dem i balsamicoen et par minutter under låg. Tag fignerne op. Kog saucen ind og tilsæt grappa og fintsnittede mynteblade.

Servering: Anbring tre figner på en tallerken, så de ligner en blomst. Træk fligene i krydset let fra hinanden og hæld lidt sauce over. Desserten kan serveres med vaniljeis eller koldt flødeskum.







Jo da, selvfølgelig har det varme Sicilien også figner, endda nogle særligt smagfulde af slagsen. Her er solen på vej til at tørre de friske frugter.

© 2006