Blæksprutter med fyld
Calamari ripieni Blæksprutter med fyld
Forret
Af Helle Tesio
Calamari ripieni er en populær ret i hele det italienske fiskekøkken. På Sicilien, og navnlig ved den sydlige by Siracusa, har deres egen lille drejning. Her laver man calamari ripieni på denne enkelte måde.
Råvarerne: 8 små blæksprutter (ca. 10 cm lange) 2 fed hvidløg 250 g brødkrumme af hvidt brød uden skorpe eller rasp 4 spk hakket persille 1 spk gode kapers (der er stor forskel!) 2 spk revet pecorino ost (fast, hvid fåreost) Reven skal af en hel økologisk citron God olivenolie Salt og peber 2 dl hvidvin Tandstikkere
Sådan gør du: Skyl blæksprutterne og skær fangarmene fra. Hak fangarmene fint. Pil og hak hvidløgene fint. Smulder brødkrummen, så den er løs. Bland nu brødkrummen jævnt med de hakkede fangarme, hvidløg, persille, kapers ost, citronskal, 2 spk olivenolie, salt og peber. Fyld denne brødfars i blæksprutterne, så de er 3/4 fyldte og luk dem med en tandstikker. Drys dem med salt og peber og læg dem i et ildfast fad, der er smurt med 2 spk olivenolie. Sæt dem i ovnen ved 180 grader og lad dem stå i 25 minutter. Efter 15 minutter af stegetiden, skal du åbne ovnen, vende blæksprutterne og hælde hvidvin ved.
Servering: Lad Blæksprutterne hvile lidt og skær dem i skiver. Server dem lune med væden til, godt brød og gerne peperonata til (se opskriften her på siderne).
|



|
|