Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

Blæksprutter med fyld

Calamari ripieni
Blæksprutter med fyld


Forret

Af Helle Tesio

Calamari ripieni er en populær ret i hele det italienske fiskekøkken. På Sicilien, og navnlig ved den sydlige by Siracusa, har deres egen lille drejning. Her laver man calamari ripieni på denne enkelte måde.

Råvarerne:
8 små blæksprutter (ca. 10 cm lange)
2 fed hvidløg
250 g brødkrumme af hvidt brød uden skorpe eller rasp
4 spk hakket persille
1 spk gode kapers (der er stor forskel!)
2 spk revet pecorino ost (fast, hvid fåreost)
Reven skal af en hel økologisk citron
God olivenolie
Salt og peber
2 dl hvidvin
Tandstikkere

Sådan gør du:
Skyl blæksprutterne og skær fangarmene fra. Hak fangarmene fint. Pil og hak hvidløgene fint. Smulder brødkrummen, så den er løs. Bland nu brødkrummen jævnt med de hakkede fangarme, hvidløg, persille, kapers ost, citronskal, 2 spk olivenolie, salt og peber.
Fyld denne brødfars i blæksprutterne, så de er 3/4 fyldte og luk dem med en tandstikker. Drys dem med salt og peber og læg dem i et ildfast fad, der er smurt med 2 spk olivenolie.
Sæt dem i ovnen ved 180 grader og lad dem stå i 25 minutter. Efter 15 minutter af stegetiden, skal du åbne ovnen, vende blæksprutterne og hælde hvidvin ved.

Servering: Lad Blæksprutterne hvile lidt og skær dem i skiver. Server dem lune med væden til, godt brød og gerne peperonata til (se opskriften her på siderne).






© 2006