Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

Cannellini bønnesuppe med kikærtechips

Crema di cannellini con panelle croccanti
Suppe af hvide cannellini bønner med chips af kikærter


Af Helle Tesio

Hovedret

En siciliansk inspireret ret med udgangspunkt i panelle, friturestegte kikærtechips, som i generationer har været yndet som mellemmad for ungdommen i Palermo - ofte endda som eneste mad. Man spiser fx panelle som fyld i små brød, der bliver solgt i boder på gader og stræder. Så panelle med suppe af cannellini er en ret, der dufter og smager af Sicilien.

Suppen:
250 g tørrede cannellini bønner
2 gulerødder
2 stilke bladselleri
1 løg
1 fed hvidløg
2 spk olivenolie
1 kvist frisk timian
1 par blade frisk salvie
Salt og sort peber

Kikærtechips:
6 dl vand
250 g kikærtemel
1 spk skyllet, tørret og hakket bredbladet persille
1 spk olivenolie
Reven skal af en hel økologisk citron
Olie til friturestegning (jordnødde- eller majsolie)
Salt og friskkværnet sort peber

Sådan gør du:
Suppen :
Læg bønnerne i blød i natten over i koldt vand. Skræl gulerødderne, skyl og tør bladsellerien, pil løget, del grøntsagerne i mindre stykker.
Kasser vandet fra bønnerne sæt dem over at koge i en gryde med de hakkede grøntsager og 2 liter frisk vand. Skum om nødvendigt bønnerne, når de er i kog.
Lad dem koge i en og en halv time. Purer suppen til den er fløjlsagtig med en stavblender eller i en blender.
Pil nu hvidløget, knus det let og varm det i olivenolie i en gryde sammen med timian og salvie, hæld suppen ved og lad den koge i et par minutter for at tage smag af krydderurterne, smag til med salt og peber.

Kikærtechips:
Pisk vand og kikærtemel sammen til en lind dej uden klumper i en tykbundet gryde kog denne grød med tålmodighed og under stadig omrøring i godt 20 minutter – til den er tyk og ligesom slipper kanterne af gryden.
Rør så olivenolie, revet citronskal og salt i grøden. Nu skal du brede den ud på en stor flade (gerne bagepapir). Den skal glattes papirstyndt ud, fx med en paletkniv: Jo tyndere den er, desto sprødere bliver chipsene.
Skær så chipsene ud i trekanter med en kniv, løsn dem med paletkniv og steg dem i hed olie, til de er lysebrune og sprøde.
Læg dem lidt på fedtsugende papir, drys med salt og friskkværnet. Server dem til bønnesuppen.En yndet spise i Palermos trange og maleriske netværk af baggader

© 2006