Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

Macco af hestebønner med kæmperejer

Macco di fave con scampi e ricotta
Macco af hestebønner med kæmperejer og ricottaost


Af Helle Tesio

Hovedret

En af de ældste retter på Sicilien, som kan laves på et utal af måder.
Ordet maccu stammer fra det senlatinsk maccare, at mose.
Maccu eller macco er i dag betegnelsen på de retter, der bruger hestebønner i suppeform. Hestebønner var vigtige, for det var den afgrøde, sicilianerne i stedet for durumhvede, når marken skule hvile hver tredje-fjerde år. Derfor var maccu så udbredt på det østlige Sicilien op gennem historien. Hermed i moderne version.


Råvarerne:
600 g tørrede sicilianske hestebønner uden skal
(som har ligget i blød natten over i koldt vand)
1 løg
1 stilk bladselleri
1 fed hvidløg
1 moden tomat
2 spk olivenolie
100 g ricottaost

8 kæmperejer
8 skiver tyndt skåret italiensk pancetta (ellers brug bacon)
2 spk olivenolie til garneringen
Salt og sort peber

Sådan gør du
Hæld det vand fra hestebønnerne, de er blødt op i, og sæt dem over i en gryde med løg, bladselleri, tomat, 1 liter frisk vand, salt, peber og 2 spiseskefulde olivenolie. Lad suppen koge op, skru ned og lad den småkoge over svag varme i en time.
Pil rejerne og rul pancetta omkring dem steg dem på hver side i ca 2 minutter. Hold dem varme.
Purer så hestebønnerne med ricottaosten, smag til med salt og peber og fordel suppen i 4 suppetallerkner, læg 2 rejer oven på hver suppen og server den med resten af olivenolien hældt over.



I romersk tid var der heller ikke altid fuldfed buk på bordet. Allerede dengang dyrkede sicilianerne et hav af bønnetyper og korn, som blev brugt til mange nærende retter.

© 2006