Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

Varm salat af peberfrugter

Peperonata
Varm salat af peberfrugter


Af Helle Tesio

Forret eller tilbehør

Peperone, peberfrugt, er en ret ny grønsag i den sicilianske madkultur – kun 400 år har den på bagen, og det er ikke meget for en sicilianer. Men det er dog nok til, at flere småbyer har peberfrugten som centrum for en årlig byfest, fx Sutera ved Enna eller Cerami ved Agrigento på sydkysten. I august måned ligner markerne dér et farverigt maleri i gult, grønt og rødt. Og de tilbereder peperone på alle mulige måder.
Peperonata er virkelig blevet en klassiker og kan varieres og krydres på masser af måder. Her er en af de enkle og basale varianter.


Råvarerne:
1 løg
1 fed hvidløg
4 spk olivenolie
6 peberfrugter i forskellige farver
1 dåse flåede tomater
Salt og peber

Pynt:
50 g pinjekerner
50 g korender
En håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du:
Pil løget og skær det i ringe.
Skær peberfrugterne midt over på langs og fjern stilken og kernehuset. Skær dem så i brede strimler.
Knus hvidløgsfeddet let med den brede side af en kniv og lad skallen sidde på. Varm olivenolien i en gryde med hvidløget, tilsæt peberfrugterne og lad dem stege under omrøring til de har fået lidt farve – det tager ca. 5 minutter.
Hæld saften fra de flåede tomater, del tomaterne i to og fjern evt rester af stilke og lignende. Hæld tomaterne ved peberfrugterne og smag til med salt og peber. Skru ned for varmen og lad peberfrugterne simre i 15-20 minutter med tomaterne, gerne tildækket.

Pynt:
Rist pinjekernerne på en tør pande i et par minutter til de er let brunede, men pas på, for de brænder let på.
Server pebersalaten lun eller kold med pinjekerner korender og hakket persille over.Solmodne sicilianske pebre med meget dybere og sødere smag, end vi er vant til!Peperonata smager også skønt til grillet svinekød og pølse.

© 2006