Oksesteg med appelsin og marsala
Tagliata di manzo con aranci e marsala Oksesteg med appelsin og marsala
Af Helle Tesio
Hovedret
Der er ikke meget, som er mere siciliansk end appelsiner og marsalavin. Disse to råvarer er ”kammertonen” i denne kødret.
Råvarerne: 800 g oksehøjreb eller tyndsteg i ét stykke 3 spk olivenolie 50 g smør 2 dl marsala vin 2 økologiske appelsiner 1 dl suppe eller vand 25 g koldt smør til sovsen Salt og peber
Sådan gør du: Drys kødet med salt og peber. Riv appelsinskallen af begge appelsiner eller skræl dem meget tyndt med en skarp kniv, så kun det orange kommer med, og snit den fint bagefter. Pres saften af den ene appelsin og si frugtkødet fra. Varm olivenolien og smørret i en rummelig sauterpande, stegegryde eller lignende til det er lysebrunt og steg kødet heri i 4 minutter på hver side så det er godt lukket til. Tilsæt så marsala og halvdelen af de revne appelsinskaller og appelsinsaften og vend kødet rundt i det flere gange i 5 minutter. Lad kødet stege for lavere varme til det er som man ønsker det – let rødt eller gennemstegt. Tag kødet af panden og lad det hvile 5-7 minutter, inden det skæres ud i skiver. Tilsæt resten af appelsinskallerne og dernæst suppen på panden og reducer pandesovsen til 2/3, smag evt. til med salt og peber eller lidt sukker og pisk til sidst det kolde smør i, så sovsen får glans.
Server kødet med siciliansk kartoffelmos (se opskriften her på siderne).
|
.jpg)

Slagteren på en af de utallige små, krogede markedsgader - frisk kød fra Siciliens økologiske, fritgående køer, udskåret efter ønske på stedet. Det er kød med smag og duft!

|
|