Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

Siciliansk kartoffelmos

Siciliansk kartoffelmos

Af Helle Tesio

Tilbehør

Råvarerne:
700 g kartofler
50 g revet ragusano-ost (erstat evt. med parmesan)
1 dl olivenolie
Revet skal af en hel økologisk citron
Salt og peber

Sådan gør du:
Kog kartoflerne med skal. Pil dem, når de er møre og mos dem. Rør eller pisk med en elektrisk pisker olivenolie, salt, peber, ost og citronskal til mosen er let og luftig. Er den for kompakt, så pisk lidt kogende vand i.



Herlige sicilanske oste findes der et kæmpe udvalg af og i masser af specielle og kraftfulde, lokale varianter. De fleste i øvrigt økologiske og fra helt små gårde. Gode til fx at berige en enkel kartoffelmos.

© 2006