Oplev Sicilien Business-2-business Presslounge
Oplev Sicilien
 Madkultur

 Opskrifter

 Rejs på Sicilien

 Kultur & Historie

 Natur & Landskab

 Sicilien i Danmark

 Nyheder

 Links

 Bøger

Godt læsestof før du rejser - og til køkkenet


Turen går til Sicilien
Politikens Forlag

Indgår i Politikens Forlags populære rejsebogsserie. 120 sider med basale informationer om rejsemålet: praktiske tips, parlør, kultur, natur og historie.
Bogen gennemgår kort de væsentligste turistattraktioner på øen - med angivelse af åbningstider og adresse. Bogen er trods sit faktuelle formål levende skrevet. Den er præcis og næste fejlfri, men man kommer ikke meget uden for de mest betrådte stier.
Set til 135 kroner.


Mad & Vin: Sicilien
Politikens Forlag

Hvad spiser sicilianerne, og hvor er de bedste spisesteder på Sicilien? Det beskrives levende i denne bog fra Politikens Forlag.
Skribenten er den kendte radiomand og forfatter Alfredo Tesio - med gastronomisk bistand fra hustruen Helle Tesio.
Mere end 150 gode og ægte spisesteder præsenteres, og der er spændende læsning om det gastronomiske Sicilien: olivenolie, vin, brød, ost, desserter og meget mere. I alt 110 uundværlige sider, hvis man vil spise og drikke godt - og ligesom sicilianerne selv gør det.
Set til 140 kroner.


En Duft af Sicilien i de Danske Gryder
Høst & Søn

En lang række lækre opskrifter, der sender den spændende og mangesidede, sicilianske madkultur lige ned i den hjemlige gryde. Bogen er usædvanlig smukt udstyret med masser af kunstneriske fotos og elegant layout. Og så er den også ganske praktisk opbygget: De mange opskrifter er nemlig snildt nok inddelt efter råvarerne, så det er nemt at finde frem til ideer om, hvordan man bruger de fødevarer, man lige nu har tænkt sig skal på bordet. Der er retter i alle grader fra det rustikke til det ekstravagante og fra det enkle til det mere komplicerede. Bag opskrifterne står en række førende, danske kokke - og der er fine, indledende kapitler om de sicilianske råvarer af den dansk-italienske radiomand og forfatter, Alfredo Tesio.
Set til 249 kroner.


The Rough Guide to Sicily
Rough Guides

Vil du have flere detaljer og flere turistmål, så skal du over i de engelsksprogede bøger. Denne bog er en lille mursten på over 500 sider, men dog i et praktisk rejseformat.
En bog af samme type som den danske Turen går til Sicilien, men her bliver der gået mere i dybden med de enkelte attraktioner, og der er betydelig flere af dem. Desuden en række anbefalinger af overnatningsmuligheder og spisesteder.
Set til 18 US-dollar på Internet.

© 2006